NEW RADIO PROGRAM - EVERY SUNDAY ON RADIO LOUD

PUBLISHED MONDAY 29.6.2020

OM VÆRT OG TILRETTELÆGGER MARIA BÜLOW BACH
Maria Bülow Bach (29 år) har en kandidat i journalistik og er specialist i at møde unge på deres egne præmisser.

Hun har de seneste tre år været producer og tilrettelægger på P3. Her har hun blandt arbejdet på programmet Tværs, hvor hun har søgt og fortalt meget personlige historier blandt unge. Senest blev det til en reportagerejse, der søgte at gøre danske unge klogere på grønlandske unges hverdag, kamp for klimaet og selvstændighed.

Hun har tidligere desuden lavet dokumentarprojekt om ukrainske teenagere fra storklubben Shaktar Donetsk - fanget mellem fodbolddrømme og politiske konflikter.

Programmet er dermed lagt i kompetente hænder.

(In Danish only)

I går var der premiere på et helt nyt radioprogram, FORSTÆRKET. Det er produceret af Roskilde Festival og sendes på Radio LOUD. Vært og journalist er Maria Bülow Bach.

Alle unge gemmer på personlige fortællinger, der er vigtige at få fortalt, fordi det er i samtalen med hinanden, at nye perspektiver får plads, og at vi flytter os.

Det er udgangspunktet for radioprogrammet, FORSTÆRKET, der vil blive sendt hver søndag på Radio LOUD. Du kan desuden finde det her på siden, og hvor du ellers lytter til podcast.

Fælles for programmets medvirkende er, at de fortæller om et vendepunkt i deres liv, og at de i det øjeblik, hvor historien udspillede sig, oplevede en forstærket udgave af nogle af de følelser, vi allesammen kender.

Det to timer lange program vil hver søndag være båret af et gennemgående tema. De tilhørende historier finder vært og journalist Maria Bülow Bach til demonstrationen foran Christiansborg, på grillbaren, til generalforsamlingen, på kunstgalleri, på de brune bodegaer, på døgninstitutionen eller til forfesten.

Første gang
Temaet for debutprogrammet er passende nok ”første gang”.

I programmet kan du blandt andet høre Mark Ludvig Henriksen (28 år) fortælle om første gang, han optrådte som drag i stiletter - foran 12.000 mennesker. Desuden medvirker forfatter Amalie Langballe (28 år), der fortæller om første gang, hun blev bevidst om kunsten at udtrykke sig i ord og om at være besat af det beskidte. 

Fælles for de medvirkende er, at de er drevet af at skabe forandring. Ambitionen er at lave et tværsnit af en ungegeneration, hvor vi får alle de stærkeste oplevelser med, og hvor lytteren bliver rørt, provokeret, underholdt og skubbet lidt til.

FORSTÆRKET er blevet til som et samarbejde mellem Roskilde Festival og Radio LOUD. Sidstnævnte er sat i verden for at lave radio for de 18-32-årige, og det har derfor været naturligt for Roskilde Festival at byde ind med sin viden om og interesse for ungdom og ungdomskultur.

FORSTÆRKET sendes på DAB og web-stream hver søndag fra 17:00-19:00. FORSTÆRKET udkommer desuden som podcast på iTunes, Spotify og Podimo. Du kan også finde programmet på vores podcastside

OM LOUD
Selskabet Kulturradio Danmark A/S står for selve radiovirksomheden. Bag selskabet står ni erfarne radiostationer, som allerede i dag sender fra en række byer i hele Danmark, men ikke har et fælles landsdækkende tilbud. De deltagende radiostationer er Radio Diablo, Radio Limfjord, Radio Max, Radio Globus, Radio Viva, Radio Victoria, Classic Rock Århus, Classic Rock København og Din Radio Østjylland.

En række kulturpartnere (Roskilde Festival, Vega, Nationalmuseet, Enigma, Mungo Park Teatret i Allerød, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, lex.dk, Danske Studerendes Fællesråd og Ungdomsbureauet) bidrager med viden, kompetence og indhold.

Ingen af kulturpartnerne har nogen form for ejerskab af LOUD